Tilbud på garn hos rito.dk - Se mere her
Hvilket garn er bedst til huer?

Hvilket garn er bedst til huer?

Det er naturligvis meget forskelligt, hvilket garn der egner sig bedst til at hækle eller strikke huer ud af. Det kommer nemlig helt an på, hvilke egenskaber du ønsker dig af din hue. Dog er der stadig nogle typer af garn, som mange generelt foretrækker at bruge, når de skal hækle eller strikke huer.

Herunder kan du læse nærmere om de forskellige typer af garn, som generelt egner sig godt til at blive brugt til at hækle eller strikke huer af.

Garn
Pris (Vejlende)
Læs mere
DROPS Baby Merino (Uldgarn)
32,00 DKK
Järbo Curly (Pelsgarn)
62,00 DKK
Dale Garn Lerke (Bomuldsgarn)
42,00 DKK
Järbo Fuga (Akrylgarn)
20,00 DKK

Hvornår skal jeg vælge garn, der ikke klør?

Du kender nok følelsen af at have en hat på der kradser og klør, det er virkelig ikke den mest behagelige følelse. Derfor er det en god ide at tænke over garn der ikke klør når du strikker huer. Det er dog en smagssag, hvornår der er brug for blødt og hudvenligt garn. I de fleste tilfælde vil det være ønsket, når du vil til at strikke huer. Vil du have garn, der både skal være komfortabelt, lunt og hudvenligt, skal du vælge garn, der ikke kradser. Der findes flere udgaver og typer af uld på markedet. Kvaliteten af ulden samt den måde, som naturmaterialet er behandlet på, influerer på, om det kradser mod huden eller ej.

Generelt skal du vælge de blødeste og kradsefrie garntyper, når du strikker eller hækler produkter til børn. Deres hud er mere sart, og børn er typisk mere følsomme. 

 

Værd at vide om garn der kradser

Kløe og hudirritation er en subjektiv og individuel oplevelse. Hvad der kan opleves fysisk generende for én person, kan være forskellig til en anden. Har du sart hud, eller vil du fremstille strik, der skal bruges af børn, kan det være værd at gå efter garn af følgende materialer:

  • Silke
  • Bomuld
  • Mohair Garn
  • Alpaca Garn

 

Disse materialer er generelt dem, der ikke skaber irritation og kløe. Det er en god idé at undersøge kvaliteten og overfladen på garn, før du køber det. Der er forskel på fremstillingsprocesserne hos de mange fabrikanter i verden, der laver garn til hobbyformål.

Når det kommer til at vælge uldgarn til brug for trøjer eller huer, kan det være ekstra vigtigt at vælge de udgaver af naturmaterialet, som skaber mindst kløe.I denne forbindelse skal du gå efter merino eller alpaca.

Værd at vide om garn der kradser

Uldgarn

Uldgarn er helt sikkert en af de typer af garn, som egner sig perfekt til at blive brugt til at hækle eller strikke en hue af. Uldgarn er nemlig god til at regulere varmen, sådan at du ikke bliver for kold, men heller ikke for varm, når du har den på.

Derudover transporterer uldgarn fugt væk fra kroppen. Hvis du dermed er fysisk aktiv med din uldgarns-hue på, så fjerner huen fugten fra dit hoved.

 

Mohair Garn

Mohair garn er enormt blødt, hvormed det altså er perfekt, hvis du ønsker at lave en flot og lækker hue. Mohair garn fra Angoragedekid betragtes som værende en relativ eksklusiv type af garn, som endda nogle gange bliver refereret til som ’diamant-garn’. Mohair garn er mega flot at strikke en hue og det vil give din hue et ekslusivt udtryk.

Mohair garn er dermed et godt valg, hvis du vil have en blød, varm og mega flot hue. 

 

Bomuldsgarn

Bomuldsgarn er en super alsidig form for garn, som man kan bruge til rigtig mange forskellige ting, hvormed du altså også sagtens kan lave huer af det. Bomuldsgarnet er bl.a. blevet så populær pga. dets bløde overflade, såvel som at det er relativt billigt og kan fås i mange forskellige farver.

Bomuldsgarn er dog relativt tyndt, hvilket er perfekt, hvis du vil lave en efterårshue. Hvis huen dog virkelig skal kunne give en god varme, så er bomuldsgarn ikke det helt optimale valg. Hvis du elsker at strikke med bomuldsgarn kan du vælge at strikke din hue med dobbelt tråd så kan du sagtens bruge din hjemmestrikkede hue om vintere.

 

Alpaca Garn

Alpaca garn er en type af garn, som er perfekt til at skabe varme og holdbare huer med. Alpaca garn er nemlig enormt slidstærkt, hvormed din hue altså vil komme til at holde i lang tid, når du laver den af alpaca garn.

Alpaca garn minder lidt om fåreuld, hvormed din hue altså med garanti vil blive dejlig varm, når du bruger denne type garn. Alpaca garn er super blødt og derfor kradser det generelt ikke, det ser også rigtig flot ud i en hjemmestrikket hue. Alpaca garn ser lækkert og ekslusivt ud og vil give din hjemmestrikkede hue et helt unik blødt udseende.

 

Silke garn 

Silke garn er nok mere til de feminine designs og du kan med fordel strikke huer eller halsterklæder af det. Silkegarn giver din hue en flottere finish og et lækkert og unikt resultat. Det lukker op for en helt ny verden inden for strik. Silke er for alle der kan få glæde af denne delikate råvare og ikke bare forbeholdt de få som det var tidligere. Med silkegarn opnår du en helt fantastisk glans som ingen andre garner har. Designs i silkestrik er ultrabløde og behagelige at have på og er derfor perfekte til huer. 

Med køb af garn i silke forkæler du dig selv med gode materialer til dine projekter, som du sikkert også bruger meget tid, ideer og kreativ energi på. Det er det hele værd at benytte et godt garn, især hvis det er til en hue som du skal bruge ofte.