Tilbud på garn hos rito.dk - Se mere her

Hvilket garn er bedst til bamser?

Hæklede bamser og hæklede dyr er så kære. Bamser med en blød midte af fyldevat og store, sorte øjne kan smelte de flestes hjerter. Bamserne kan gives til børn i alle aldre og kan designes på et utal af måder. Hæklede dyr er et projekt både for den helt nye hækler, men de kan også sagtens udfordre den mere garvede.

Der findes så mange forskellige garntyper ude i den store garnverden, at det kan være svært at vælge det helt rigtige til sit næste projekt.  Garn findes i mange former og her er en lille guide rundt i garnjunglen

Garn
Pris (Vejlende)
Læs mere
Infinity Hearts Petunia (Velour)
32,00 DKK
Järbo Curly (Pelsgarn)
62,00 DKK
Dale Garn Lerke (Bomuldsgarn)
42,00 DKK
Järbo Fuga (Akrylgarn)
20,00 DKK

Merceriseret bomuld

Hvis du ønsker et endnu mere “clean” look på dine dyr kan du vælge en bomuld som er merceriseret. Man har efterbehandlet bomulden ved at rette fibrene ud og sprænge de ydre barklag. Så bliver bomulden meget blank. Denne garntype bruges også meget til at give dine bamser et glat og blødt udtryk i forhold til hvis du brugte uld.

Uld

fordelen ved at bruge uld i bamserne er at det får et andet look end ved bomuld. Den anden fordel ved at bruge uld er at uld findes i flotte og naturlige indfarvninger som er ret skønne. uld findes også i mange varianter og kan tit vaskes og holde til lidt af hvert. Uld og er også altid nemt at have at gøre med hvis man nu er nybegynder til at hækle bamser. Uld har den fordel, at det er en naturlig fiber, der både er varmeisolerende og svedtransporterende.

Bomuld

Bomuldsgarn er nemt at starte med, fordi tyndt bomuldsgarn er let at styre og se dine masker i, når du skal lære at hækle. Sørg for, at dit udvalgte projekt kræver den tynde bomuldsgarn, før du går i gang.

Garn af ren bomuld er oplagt, hvis du vil lave bamser, der kan udstoppes med pudevat. Du kan derfor let lave flotte ting som nybegynder, hvis du vælger det rigtige projekt og en taknemmelig garntype.

Til hækling kan man anvende en særlig type hæklegarn, der er forholdsvist tyndt og hårdt spundet. Når garn er hårdt spundet, vil du ikke opleve, at garnet splitter, mens du arbejder med det.

Akryl

Det bedste ved akryl er, at det er rimeligt billigt og at man får meget for pengene! Det syntetiske garn er nemlig meget let og luftigt, så derfor går der rigtig mange meter i løbelængden pr nøgle. Akryls egenskaber bliver tit overset og forbigået, men der er så mange fine grunde til, at du skal bruge akryl. 

Hvilke egenskaber bør garn til bamser have?

Hvis du hækler bamser til børn eller babyer er det altid rart for dem at have en bamse der er lavet af blødt garn som ikke kradser eller irretere. Især med babyer er det vigtigt at tænke over hvilket materiale garnet er lavet af, da babyer har meget sart hud og bliver nemt irreteret. 

Hvis du hækler til børn eller babyer er det også en god ide at tænke over om bamsen skal kunne vaskes. Man kan ikke undgå at babyer og børn grisser lidt og derfor kan det være en god ide at bruge noget garn der kan tåle at blive vasket.