Tilbud på garn hos rito.dk - Se mere her

Hvilket garn er bedst til babytæppe?

Er der en lille ny på vej i familien eller i vennekredsen? Og ønsker du at give en personlig gave til mor og barn, der kan holde i mange år? Så er et hjemmestrikket babytæppe lige sagen.

At strikke et babytæppe eller babysvøb er et skønt og hyggeligt projekt, som i den grad også er mere overskueligt at strikke end et tæppe til voksen. Samtidig kan man strikke en lang række forskellige babytæpper, og der vil være god mulighed for at sætte sit personlige præg.

Babytæpper er noget af det mest strikkede til babyer udover babytøj men det kan godt være lidt svært at finde rundt i hvilket garn der skal bruges når du skal strikke babytæpper. Derfor har vi beskrevet hvad man skal tænke over inden man køber garn til sit babytæppe. 

Garn
Pris (Vejlende)
Læs mere
DROPS Baby Merino (Uldgarn)
32,00 DKK
Järbo Curly (Pelsgarn)
62,00 DKK
Dale Garn Lerke (Bomuldsgarn)
42,00 DKK
Järbo Fuga (Akrylgarn)
20,00 DKK

Hvilke egenskaber bør garn til babytæpper have?

For at få et resultat der er blødt men samtidig brugbart anbefaler vi altid garn der er spundet så det ikke har lange løse fibre, som den lille kan få i munden når de har tæppets kanter i eller nær munden.

En anden god ting at overveje er hvad tæppet skal bruges til. Hvis det er et tæppe der kun bruges ved særlige lejligheder er garnvalget ikke så vigtigt, som hvis du planer at bruge tæppet hver dag.

Når et tæppe skal bruges meget så vil det også skulle vaskes oftere. Det kan ikke undgås med de små at det bliver beskidt. Det vil sikkert være en naturlig blanding af salv, gylp og hvad samt drikke og så kan det være svært at holde rent. Superwash garner giver dig muligheden for at vaske ved 40 grader på alm. vaskeprogram uden at tage særlige forholdsregler.

Du skal ofte bruge en del flere garnnøgler når du strikker babytæpper, derfor kan det blive dyrt i længden. Det er derfor godt at kigge på lidt billigere garntyper når du skal strikke dit babytæppe. Vi har beskrevet nogle billigere garntyper længere nede i teksten.

Bliver det en sommerbaby?

Men hvis babytæppet er til en baby, der kommer til verden om sommeren, så er uld måske ikke det bedste valg. I starten putter babyen jo mest indenfor og endda ofte ovenpå deres mor eller far. Derfor kan det hurtigt blive varmt med et uldtæppe. Heldigvis findes der rigtig lækre alternativer, som er skønne og bløde mod babys hud! nogle af de alternetiver bliver beskrevet længere nede i teksten.

Uldgarn til babytæppe

Hvis du tror at uldgarn er kradsende og ubehageligt, så tro om igen. I dag bliver der nemlig lavet utrolig meget lækkert og blødt uldgarn, der er perfekt til babytæpper. Faktisk findes der meget garn, der er decideret baby-garn. Det vil sige, at det er lavet decideret til babyer og deres sarte og bløde hud.

Babymerino fra Drops

En af de helt store klassikere indenfor uldgarn til babytæppe finder vi babymerinoen fra Drops som er en absolut favorit blandt mange. Garnet er meget blødt, og helt uden antydningen af krads. Tilmed fås det i mange flotte farver, så du kan vælge den perfekte farve eller farvekombination til babytæppet. Babymerino er klart blandt det bedste garn til babytæppe.

Bedste bomuldsgarn til babytæppe

Bomuldsgarn er endnu et populært valg, når det kommer til at finde det bedste garn til babytæppe. Bomuld er dejlig blødt, og så er det et naturligt materiale, hvilket er en dejlig tanke, når nu det er til en baby. Naturmaterialer er åndebare og derfor oplagt til babyer.

Derudover er bomuldsgarn ofte ret billigt, hvilket bestemt også er en fordel, når nu man skal strikke et helt tæppe. Bomuldgarn er perfekt til sommerbabyer, da det ikke er lige så varmt som uld og meget åndebart, men stadig rart for baby at putte i.

Bambusgarn til babytæppe

Bambusgarnets unikke egenskaber gør det ideelt til baby – og børnestrik, og det er derfor også oplagt at bruge dette garn til et babytæppe. 

Bambusgarnet er meget fint og lækkert i kvaliteten, men først og fremmest er det virkelig blødt! Meget blødere end bomuld. Det er derfor genialt at bruge til babyer der jo har sart hud. 

Akrylgarn til babytæppe

Hvis du tænker at akrylgarn bare er lavet af plastik, og det derfor er no-go til babystrik, så tro om igen. Akryl har faktisk en lang række fordele, som bestemt er værd at overveje! Desuden fås det i flere lækre kvaliteter. 

Akrylgarn er nemt at vaske og holder formen vask efter vask  – garnet kræver ikke særlig vaskemiddel eller lign. det er det bedste alternativ til uld – mange er allergiske overfor uld og nogen babyer tåler det ikke mod huden. Akrylgarn er dejlig varmt og blødt, men ikke kradsende 

Akrylgarn er vegansk garn fremstilles helt uden brug af uld fra dyr, og det er derfor et godt valg for den miljøbevidste og for veganeren. Akrylgarn er billigt som er en stor fordel, når du skal i gang med et tæppe som tit kræver lidt flere garnnøgler.

Baby Merino fra Drops

Baby Merino fra Drops, er det mest populære garn til baby tæpper, da det netop er Superwash behandlet og samtidig virkelig lækkert og blødt. Det er stadig svalende som uld i varmt vejr og varmer dejligt når det er koldt.