Tilbud på garn hos rito.dk - Se mere her
Garn til sommerstrik

Garn til sommerstrik

De fleste tænker at strik er noget der hører til den kolde tid. Men du behøver ikke at strikke med tykke uldgarner. Vælger du noget let og luftigt garn, kan du sagtens strikke tøj der er skønt at have på om sommeren. Det er meget forskelligt hvad man godt kan lide at strikke med om sommeren. Det kommer også meget an på hvad man skal strikke. Du kan læse om de mest hyppige sommer garner til sommerstrik herunder. 

Garn
Pris (Vejlende)
Læs mere
DROPS Baby Merino (Uldgarn)
32,00 DKK
Järbo Curly (Pelsgarn)
62,00 DKK
Dale Garn Lerke (Bomuldsgarn)
42,00 DKK
Järbo Fuga (Akrylgarn)
20,00 DKK

Bomuld

Bomuld er skønt at have på en varm sommerdag. Det holder dig kølig, fordi det transporterer varme væk fra kroppen. Derudover er bomuld nemt at vaske. Det er vigtig, da man har typisk brug for at vaske sommerstrik noget oftere end vinterstrik. Når du strikker i bomuld, skal du være opmærksom på, at den kan have en tendens til at blive krøllet og i nogle tilfælde blive lidt stiv efter flere vaske. Det kan også være lidt hårdt for hænderne at strikke i bomuld i forhold til uldgarner.

Uld/bomuld blanding

Et godt alternativ til den rene bomuld er en blanding af uld og bomuld. Her får du det bedste af begge verdener. Du får mange af uldens gode temperaturjusterende egenskaber. Blandingen er et sommergarn, som er let at strikke i, ikke så hård for hænderne og giver et pænt og regelmæssigt maskebillede. Bomulden sikrer du ikke bliver for varm. Vælger du et garn hvor ulden er superwash, så det er det også meget nemt at vaske.

Hvis du er på jagt efter en overgangstrøje eller cardigan, så kombineres uld/bomuldsblandinger rigtig fint med en tynd fluffy silk-mohair eller silk-alpaca.

Silke

Silke er sommerstrikkens ukronet dronning. Silke er bare mega lækkert. Den har de samme egenskaber som ulden. Den holder os varm når vi er kolde, og kolde når vi er varme. Den kan regulere varmen ligesom uld kan. Derfor har silke op gennem historien, været brugt som de inderste lag i vores beklædning.

Silke er et utrolig slidstærkt naturmateriale, som også har gode temperaturregulerede egenskaber. Der findes forskellige silkegarner fx den bløde morbærsilk er typisk let skindende og behagelig mod huden. Den har mange af de samme gode egenskaber som bomulden, og falder til ro i et jævnt maskebillede efter i vask. Vær dog opmærksom på, at silken har en tendens til at strække sig (nogle gange rigtig meget) over tid. Den kan være hård for hænderne at strikke i og kræve lidt ekstra 

Silkegarnerne er super eksklusive og derfor også forholdsvis dyre, det er dog det hele værd hvis du ønsker en lækker sommerstrik. 

Silkeblandinger

Garner som blander silke og andre fibre er ofte mindre hårde for hænderne og lidt biligere. Dog måske også lidt mindre sommervenlige – afhængigt af hvad det er blandet med.

Mohair garn

Mohair garn er en relativ eksklusiv type af garn, som mange mennesker foretrækker at bruge til strikning og hækling. 

Mohair er et naturprodukt, der stammer fra de særlige og værdsatte mohairgeder, der primært lever i Tibet. Som følge af den fløjlsbløde og høje kvalitet, er mohair et eksklusivt valg. Mohair garn af en god kvalitet og er nemlig meget blødt, og det er derfor enormt lækkert at bruge til at lave en cardigan af.

Derudover så er mohair garn kølende og åndbart i sommervarmen. Du kan ikke vaske en cardigan med Mohair garn i vaskemaskinen, så den skal håndvaskes.

Bambusgarn

Bambusgarn er lavet ud af fibrene fra bambusplanten, hvormed det altså er et naturmateriale, hvilket er en stor fordel, hvis du har svært ved at tåle syntetiske fibre. 

Bambusfibrene giver garnet et flot og glansfuldt udseende, hvilket vil tilføje noget elegance til dit design, Bambusgarn sig perfekt til sommerstrik, da det ikke er så tykt og er meget åndebart.

Hør

Hør er et organisk materiale, det har et meget rustikt udtryk og er super slidstærk. Tilgengæld kan det også blive stift efter mange vaske. Hør findes også i mange spændende blandingsgarner, som får hørens gode egenskaber frem. Hør er perfekt til sommerstrikke da det er luftigt og behageligt at have på.