Tilbud på garn hos rito.dk - Se mere her
Garn til ragsokker

Garn til ragsokker

Når du skal strikke ragsokker, så er det ikke helt ligegyldigt, hvilken type garn du vælger at bruge. ragsokker bliver nemlig enormt hurtigt slidt, hvormed det altså er ekstra vigtigt, at du vælger noget slidstærkt garn, da der ellers hurtigt vil blive slidt huller i dine ragsokker. Dine ragsokker skal også holde dig varm i de kolde tider henover vinteren og efteråret. Det er derfor vigtigt at du vælger noget garn der kan holde dig varm. 

Derudover bør du også vælge noget garn, som kan holde til at blive vasket i vaskemaskinen, såvel som potentielt at blive tørret i tørretumbleren. hvis du bruger dine ragsokker rigtigt hyppigt vil de nemlig blive beskidte, hvormed det er vigtigt, at garnet kan holde til relative høje temperaturer, sådan at de kan blive rene igen.  

Selvom garnet til dine ragsokker skal leve op til en del krav for at få det bedste resultat, så er det altså langt fra besværligt at finde noget brugbart garn. Du kan nemlig blot gå efter dét, som kaldes strømpegarn.

At strikke ragsokker er det perfekte projekt til henover vinteren det er både brugbart og du kommer til at spare penge på andre sokker. Det er også en perfekt gave at strikke ragsokker, hvem elsker ikke et par hjemmestrikket ragsokker. Når du først har fundet det garn der passer bedst til dig er det bare med at få strikket en masse ragsokker til dig selv og måske også familie og venner. 

Garn
Pris (Vejlende)
Læs mere
DROPS Baby Merino (Uldgarn)
32,00 DKK
Järbo Curly (Pelsgarn)
62,00 DKK
Dale Garn Lerke (Bomuldsgarn)
42,00 DKK
Järbo Fuga (Akrylgarn)
20,00 DKK

Hvad er strømpegarn?

Strømpegarn er en samlet betegnelse for en række typer af garn, som er oplagte at bruge til at strikke ragsokker af. Strømpegarn er nemlig generelt designet til at være slidstærkt, såvel som at det kan tåle at blive vasket ved 40 grader i vaskemaskinen.

Der findes en række forskellige typer af strømpegarn, som alle varierer en del i garnkvalitet. Dette skyldes, at fibrene i strømpegarn ofte blandes af en række forskellige garntyper, sådan at de opnår nogle bestemte egenskaber. Dermed kan du altså finde lige netop den type af garn, som indeholder præcis de egenskaber, som du ønsker at få ud af dine sokker. Du kan læse om de forskellige typer strømpegarn herunder.

Bomuldsgarns blandinger

Du kan finde strømpegarn, som hovedsageligt består af bomuldsgarn. Fordelene ved denne type af strømpegarn er, at du vil få nogle bløde og behagelige strømper, som ikke vil komme til at stikke eller kradse dine fødder. Bomulds garn er også lækkert og nemt at arbejde med hvis man er nybegynder. 

Dog kan bomuldsgarn godt have en tendens til at være en smule tyndt, såvel som at det ikke er varmeregulerende. Det kommer selvfølgelig an på hvor varme dine ragsokker skal være du kan fx gå efter noget bomuldsgarn der er blandet med en smule uld, så bliver dine ragsokker ihvertfald både bløde og varme.

Uldgarns blandinger

En af de mest populære former for garn til at strikke ragsokker af er uldgarn – og det er der en god grund til. Uld er nemlig varmeregulerende, hvormed garnet altså er med til at sørge for, at du ikke får for varme eller for kolde fødder.

Derudover så transporterer uld også fugt væk fra kroppen, dog uden, at ulden selv kommer til at føles våd eller fugtig, hvilket er super smart i specielt ragsokker. Når det kommer til strømpegarn, så er uld ofte blandet med polyamid, bomuld eller nylon.

Alpaca garns blandinger

Alpaca garn minder på mange måder om uldgarn, da det også er varmeregulerende og fugtafvisende. Dog så har alpaca garn den ekstra fordel, at det er enormt slidstærkt. Dermed er dette garn perfekt til at strikke ragsokker af, da ragsokkerne vil kunne holde i lang tid.

Hvis du vil bruge strømpegarn med alpaca garn i, så vil du ofte finde, at alpaca garnet er blandet med uld og/eller polyamid. Disse garntyper er med til at gøre garnet endnu mere optimalt til at lave sokker af.

Alpaca garn er typisk lidt dyrere end bomuldsgarn og uldgarn. Det er fordi at alpaca garn er mere eksklusivt og meget lækkert. Så hvis du vil have et par ragsokker som både er lækre, bløde og varmeregulerende, så skal du klart vælge Alpaca garn.

De ovennævnte typer af strømpegarn er blandt de populæreste typer, men der findes mange andre typer af strømpegarn, som du kan give dig i kast med.