Tilbud på garn hos rito.dk - Se mere her
Garn til pandebånd

Garn til pandebånd

Nu nærmer efterår og vintersæsonen sig? Så er det tid til at gå i gang med de skønne og lune projekter, som kan lune dig i den kolde årstid. Et rigtig fint og overskueligt strikkeprojekt, som samtidig kan anvendes hver eneste dag, er et strikket pandebånd. Strikkede pandebånd er også super meget på mode året rundt. Man kan sagtens bruge nogle flotte forskellige garn i sommer og forårs farver til at strikke pandebåndt. Der er mange muligheder og et strikket pandebånd er et projekt for alle. Ønsker du et helt klassisk pandebånd, kan du strikke det i retstrik, rib eller helpatent hele vejen igennem. Ønsker du derimod lidt mere spil, kan du vælge en opskrift på et pandebånd, som har en flot snoning på midten. Du kan også vælge at strikke et pandebånd med et smukt mønster. 

Med et strikket pandebånd er du garanteret et skønt strikkeprojekt, som samtidig er overskueligt og ikke for tidskrævende og du kan give dit pandebånd et personligt præg, så det passer lige til dig.

Man kan absolut ikke få for mange strikkede pandebånd. Og hvis du alligevel mener, at du er lige ved at have i overkanten, så kan man altid strikke pandebånd til sine familiemedlemmer, venner, kolleger el.lign. og glæde dem med en skøn hjemmelavet gave.

Garn
Pris (Vejlende)
Læs mere
DROPS Baby Merino (Uldgarn)
32,00 DKK
Järbo Curly (Pelsgarn)
62,00 DKK
Dale Garn Lerke (Bomuldsgarn)
42,00 DKK
Järbo Fuga (Akrylgarn)
20,00 DKK

Hvilket garn til pandebånd?

Når du har valgt en opskrift på et fint strikket pandebånd, er det med at vælge garn og garnfarve. Det er vigtigt at man tænker over sit garnvalg. Hvilke funktioner skal mit pandebånd have? Skal det være blødt og lækker? Eller skal det holde mig varm henover efteråret. Det er meget vigtigt at du vælger et garn, der føles blødt og lækkert, og som ikke kradser for dig. Det er dog meget individuelt hvordan forskellige garn typer føles. Nogen synes at uld kradser, imens andre synes uld er behageligt. derfor er det også en smagssag at valge det helt rette garn. Det kan godt være lidt svært at finde ud af hvad for en type garn der passer lige til dig. Derfor kan du læse mere om de forskellige garntyper nedenunder her.

Alpaca garn

Som navnet indikerer, så er alpaca garn lavet af ulden fra alpakaen, som normalt lever i Sydamerika. Garnets struktur minder om fåreuld, men det er langt varmere og mere slidstærkt, end fåreuld generelt er.

Det unikke ved alpaca er, at du finder garntypen i alle tykkelser. Materialet kan bruges til både stik, hækling og vævning.

Har du tendens til at blive generet af uld, er alpaca et oplagt alternativ. Klassisk fåreuld kan hos mange mennesker komme til at kradse mod huden. Der er færre mennesker, der er allergiske overfor alpaca sammenholdt med klassisk fåreuld. Derved behøver du ikke skulle fryse dine øre til vinter, fordi du har allergi eller overfølsomhed overfor uld. 

Uldgarn

Uldgarn er som oftest lavet af fåreuld, og det er en af de typer af garn, som oftest bliver brugt til at strikke eller hækle pandebånd af. Dette skyldes, at uld er god til at regulere varme, transportere fugt væk fra kroppen, og så er det relativt luftigt sammenlignet med mange andre typer af garn.

Derudover er uldgarn relativt afvisende overfor skidt, såvel som det ikke så nemt kommer til at lugte. Dermed behøver du altså ikke vaske dit pandebånd nær så ofte, som du vil skulle med andre garntyper. 

Bambusgarn

Bambusgarn er lavet ud af fibrene fra bambusplanten, hvormed det altså er et naturmateriale, hvilket er en stor fordel, hvis du har svært ved at tåle syntetiske fibre. 

Bambusfibrene giver garnet et flot og glansfuldt udseende, hvilket vil tilføje noget elegance til dit design, når du bruger det til at strikke eller hækle et pandebånd af. Bambusgarn er meget tyndt så det vil være perfekt til at strikke eller hækle sommer pandebånd af. 

Farverne til dit pandebånd

Når du har fundet det helt rette garn til dit pandebånd, kommer det bedste nemlig farvevalget! Her er mulighederne rigtig mange. Skal dit pandebånd have flere farver eller blot én? Og hvilken farve passer bedst til din smag. Det skønne ved pandebånd er, at hvis det bliver svært at vælge blot én garnfarve, så kan du nemt og hurtigt strikke flere pandebånd i forskellige farver. På den måde har du også nogle forskellige at vælge imellem hver dag, når du skal ud at døren. Så kan du hver dag matche med dit pandebånd med dit tøj eller din vinterfrakke. Så nu er det bare igang med at strikke eller hækle dine helt egne personlige pandebånd.