Tilbud på garn hos rito.dk - Se mere her
Garn til Islandsk sweater

Garn til islandsk sweater

Skal du med på bølgen og strikke en islandsk sweater, til den kolde vinter, så skal du først og fremmest have købt garn til formålet. Kvaliteten betyder rigtigt meget, og er derfor vigtig at tænke over. Der er nogle forskellige typer garn man kan overveje når man skal igang med en lækker islandsk strik. garnet skal være behageligt at have på, garnet skal være varmt og garnet skal selvfølgelig have et islandsk udseende så du kan strikke den perfekte islandske sweater som du kan bruge hele vintere. Du kan læse mere om de forskellige garntyper så du kan få et overblik over hvilke garn der passer bedst til dig. 

En islandsk sweater er en lækker sweater til den kolde vinter. Du kan nemt bruge den om sommeren også til de kølerigere sommernætter. En islandsk sweater er varme isolerende og svedabsoberende fordi at fårene har tilpasset sig det islandske klima. Den islandske uld finder du også i fine naturligt afstemte farver, der alle matcher hinanden fantastisk, så du kan sammensætte og strikke de smukke populære islandske mønstre. En islandsk sweater er en sweater der aldrig går af mode da den er en klassisk og praktisk sweater. 

Først og fremmest er der Islandsk garn som står i høj kurs blandt kreative strikkeentusiaster fra hele verden. Islandsk garn er noget helt særligt. I mange tusinder år har man avlet islandske får uden at blande dem med andre racer. Derfor har ulden tilpasset sig det islandske klima og opnået en høj intensitet i forhold til varmeisolering og beskyttelse. Dækhårene er meget fine, bløde og meget elastiske som har høj isoleringsevne. Disse egenskaber betyder at tøj der er lavet i islandsk uld er lettere, varmere og mere vandafvisende end tøj lavet i andre uldsorter. 

Garn
Pris (Vejlende)
Læs mere
DROPS Baby Merino (Uldgarn)
32,00 DKK
Järbo Curly (Pelsgarn)
62,00 DKK
Dale Garn Lerke (Bomuldsgarn)
42,00 DKK
Järbo Fuga (Akrylgarn)
20,00 DKK

Islandsk garn 

Islandsk garn er miljøgodkendt, som betyder, at du er med til at værne om miljøet, når du køber og bruger Islandsk garn fremfor andre garntyper. Selvom du tager hensyn til miljøet går det dog ikke ud over kvaliteten eller garnets smukhed. Farverne er skønne, fine, smukke og har et naturligt, afstemt udseende. Samtidig er det islandske garn lækkert at strikke i og er perfekt til at strikke en islandsk sweater.  

En af de fantastiske egenskaber ved islandsk uldgarn er garnets renhed. Fårene på Island går langt fra forurening. Som regel søger de op mod fjeldene, og de krydser som regel kun en vej for at komme fra det ene fjeld til det andet. På grund af fårenes afsides omgivelser er ulden særligt ren og lækker. Dækhårene, fine, bløde, meget elastisk- og med høj isoleringsevne. Med disse egenskaber er tøj lavet af islandsk uld lettere, varmere og skyer fugten bedre end tøj lavet af andet uld. 

Hvis du skal vaske din islandske sweater er det vigtigt at du er opmærksom på at den meget sart hvis du har brugt islandsk garn. Det er vigtigt at du kun vasker din islandske sweater i hånden og kun bruger lunkent vand og mild sæbe eller vaskemiddel. Du kan starte med at lægge din islandske sweateri blød i ca. 10 minutter du skal helsy undgå at skrubbe eller vride. Skyl din islandske sweater grundigt i lunkent vand. derefter kan du pakke dine islandske sweater ind i håndklæder og pres så meget vand ud som muligt. Slyng evt. et par minutter i luften for at få noget af det overskydende vand væk. Du kan slutte af med at ligge din islandske sweater i den rette facon på et tørt håndklæde og lade den tørre. 

 

Istex garn producent 

Det lækre islandske garn er fra Den populære islandske uld produceres på Islands eneste uldspinderi Istex. De er kendt for uldtyper som Létt lopi, Alafoss lopi, Einband og Plötulopi.

Alt den lækre uld stammer fra de islandske får og hos Istex behandles ulden uden brug af kemimalier, så de naturlige egenskaber som varme- og vandbestandighed bevares.