Tilbud på garn hos rito.dk - Se mere her
Garn til hæklet babytæppe

Garn til hæklet babytæppe

Babytæpper er noget af det mest strikkede til babyer udover babytøj. Kender du en lille ny, som er på vej? Så er det babysvøb den helt rigtige gave til den lille, da tæppet kan bruges i mange år. Det er desuden et hurtigt projekt, da tæppet eller svøbet ikke behøver at være så stort som en almindeligt tæppe til voksen.

Der er ikke noget skønnere strikkeprojekt end et yndigt babytæppe som kan bruges til at forkæle den lille ny med. Samtidig er det en perfekt gaveide til forældrene som barselsgave eller måske bare et dejligt projekt til dig selv.

Et babytæppe er super anvendeligt til mange formål og i starten kan det bruges som svøb til barnet, til at sove med eller til at lege på når barnet ligger på gulvet. Babyen kan putte i tæppet hvilket giver tryghed og en god start på tilværelsen.

Garn
Pris (Vejlende)
Læs mere
DROPS Baby Merino (Uldgarn)
32,00 DKK
Järbo Curly (Pelsgarn)
62,00 DKK
Dale Garn Lerke (Bomuldsgarn)
42,00 DKK
Järbo Fuga (Akrylgarn)
20,00 DKK

Hvad der skal overvejes inden du begynder at købe garn til dit hæklede babytæppe

For at få et resultat der er blødt men samtidig brugbart anbefaler vi altid garn der er spundet så det ikke har lange løse fibre, som den lille kan få i munden når de har tæppets kanter i eller nær munden. 

Når du skal i gang med at hækle et babytæppe er det meget vigtigt at du nøje udvælger et garn der ikke kradser eller irreterer. Generelt skal du vælge de blødeste og kradsefrie garntyper, når du strikker eller hækler produkter til børn. Deres hud er mere sart, og børn er typisk mere følsomme. 

En anden god ting at overveje er hvad tæppet skal bruges til. Hvis det er et tæppe der kun bruges ved særlige lejligheder er garnvalget ikke så vigtigt, som hvis du planer at bruge tæppet hver dag.

Hvis tæppet bruges hver dag så undgår du ikke at det bliver beskidt derfor er det vigtigt at det kan vaskes så et godt valg ville være at vælge superwash.

Når et tæppe skal bruges meget så vil det også skulle vaskes oftere. Det kan ikke undgås med de små at det bliver beskidt. Det vil sikkert være en naturlig blanding af salv, gylp og hvad samt drikke og så kan det være svært at holde rent. Superwash garner giver dig muligheden for at vaske ved 40 grader på alm. vaskeprogram uden at tage særlige forholdsregler.

Hvilke garntyper er bedst til hæklede babytæpper

Hvilke garntyper er bedst til hæklede babytæpper

Baby Merino fra Drops, er det mest populære garn til baby tæpper, da det netop er Superwash behandlet og samtidig virkelig lækkert og blødt. Det er stadig svalende som uld i varmt vejr og varmer dejligt når det er koldt.

  • Baby Merino
  • Baby Ull
  • Merino Extra Fine

Uanset om du strikker i Superwash garner eller ej, så anbefaler vi blot at du vælger et garn der ikke har lange fibre. Hvis du gerne vil strikke i Alpaca, så vælg f.eks. Baby Alpaca Silk, som er en blanding af Alpaca og Silke, men hvor fibrene er spundet tæt, så ikke tæppet fælder.

 

Babytæppe i bomuld

Med et babytæppe i bomuld får du et materiale som er nemt at vaske og med uld kan de gode varmeegenskaber udnyttes så kulden kan holdes ude. Et babytæppe i lækre uldkvaliteter er med til at holde babyen varm og dermed undgå at det får en forkølelse og bliver syg. Tæppet kan bruges som ekstra lag oven på dynen i barnevognen, så I kan komme ud på en gåtur eller hvis barnet skal sove ude i den friske luft.

 

Babytæppe i uld 

Uldgarn har den store fordel, at det er temperaturregulerende. Det vil sige, at babytæppet er med til at sørge for, at babyen ikke bliver for kold eller for varm, da garnet lader babyets hud ånde. Derudover er uld enormt fugtsugende uden at blive vådt, så skulle babyen komme til at svede under babytæppet, vil babyen aldrig komme til at føle dig fugtig.

Du kan få uldgarn i mange forskellige kvaliteter, så uanset om du ønsker et tykt, stærkt babytæppe eller det mere bløde uld, kan du helt sikkert finde det rette uldgarn.

 

Et hæklet babytæppe kan laves, lige som du ønsker det

Uanset om du fortrækker at hækle et babytæppe i bomuld eller uld med en let strikketeknik, eller du er til mere avancerede mønstre. Der er projekter på forskellige niveauer så alle kan være med fra nybegynderen til dig der har mere øvelse og erfaring med at strikke.

Et hæklet babytæppe kan laves, lige som du ønsker det. Det kan både være et overskueligt projekt. Det kan dog også sagtens være et tæppe, som kan udfordre dig med nye teknikker. Desuden kan du vælge at benytte dig af et mønster, som giver mulighed for at lege med farverne.