Tilbud på garn hos rito.dk - Se mere her
Garn til hæklede kurve

Garn til hæklede kurve

Det er blevet virkelig populært at hækle sit eget interiør, og her er hæklede kurve ingen undtagelse. Mulighederne er nemlig rigtigt mange med den fine, hæklede kurv. De kan både anvendes til opbevaring af større ting som puder eller tæpper, men de kan også laves til opbevaring af dine egne hæklede rondeller, klude eller til de små ting, som har brug for en fast plads i hjemmet.

det er super anvendeligt at hækle dine egne kruver De flotte kurve kan bruges alle de steder, hvor du mangler en personlig og smuk opbevaring. Kurvene er nemlig en fantastisk mulighed for at personliggøre sit hjem, så du kan vise dine kreationer frem men også bruge dem praktisk. Det er desuden muligt at hækle låg til kurvene, så det er muligt at gemme indholdet bedre væk. 

De hæklede kurve er nemme at personliggøre, så de passer til lige netop dit hjem. Sy en læderrem fast til kurven, som går godt med farverne i dit hjem eller udforsk de mange sjove hækleteknikker, som kan bruges til at lave en kurv. Der kan desuden hækles et låg til, som kan gøre opbevaringen mere usynlig.

En kurv kan også hækles om en urtepotteskjuler for at give hjemmet lidt mere farve.

Udover at de kan bruges alle steder i hjemmet, som både opbevaring af bleer på puslebordet, makeup, hæklenåle, garn, og ikke mindst som urtepotteskjulere, så elsker familien og venner at modtage en hæklet kurv med lidt lækkert i. Så det bliver de også brugt til her.

Garn
Pris (Vejlende)
Læs mere
DROPS Baby Merino (Uldgarn)
32,00 DKK
Järbo Curly (Pelsgarn)
62,00 DKK
Dale Garn Lerke (Bomuldsgarn)
42,00 DKK
Järbo Fuga (Akrylgarn)
20,00 DKK

Hvad skal du overveje før du hækler en eller flere kurve?

Din kurv skal kunne stå selv og derfor skal du vælge et garn der er stærkt nok til at kunne stå selv. derudover er det også en god ide at have farverne af dit garn med i din overvejelse. du kan med farver give dine kurve et personligt præg sådan at de passer lige præcis ind i din bolig. Er din yndlingsfarve blå så kan du hækle en kurv lige i din yndlingsfarve eller har du brug for en ny brødkurv så kan du matche din brødkurv med dit køkkens farve. Det er kun fantasien der sætter grænser for hvilke farver og typer af kurver du kan hækle.

 

Typer af garn

Hæklede kurve hækles som ofte i enten ribbon garn, stofgarn eller flere tråde bomuldsgarn. Dette gøres for at få en tyk væk på kurven, som kan stå selv. Ribbon garn er et elastisk bomuldsgarn, som ofte består af genanvendt bomuld og et kunstfiber som polyamid for at give det styrke og elasticitet. Ribbon garn som Ribbon XL eller Mayflower Ribbon kan anvendes til alskens interiør som tasker, gulvtæpper, hundekurve, opbevaringskurve, bordskåner og grydelapper. Læs mere om garn herunder.

 

Stofgarn 

Stofgarn er lavet af genanvendt T-shirt garn. Garnet er tilsat en smule elastan, som gør det mere strækbart, hvilket er en klar fordel, når der hækles kurve. Når garnet er lavet af genanvendte tekstilrester, så betyder det også, at de forskellige farver kan komme i et væld af nuancer. Ligesom Ribbon, så er stofgarn idéelt til mange forskellige typer interiør projekter, så skulle der være overskydende garn tilbage fra din kurv, så kast dig ud i et par hæklede grydelapper, som matcher.

 

Bomuldsgarn 

Bomuldsgarn er også et yndet valg til at hækle kurve i. Garnet kan nemlig både anvendes til tøj, interiør, bamser og hæklede kurve. For at opnå en stor kurv, så skal der hækles med flere end én tråd bomuld. Det er muligt at hækle en kurv i én tråd bomuld 8/8, men så er der stor sandsynlighed for, at kurven vil falde sammen, da der skal hækles meget stramt. Derfor anbefaler vi som udgangspunkt at hækle med 2-3 tråde bomuldsgarn til en kurv.