Tilbud på garn hos rito.dk - Se mere her
Garn til grydelapper - Strikkeunivers.dk

Garn til grydelapper

Er du på udkig efter et simpelt, skønt og brugbart strikkeprojekt? Så er grydelapper helt sikkert noget for dig. Grydelapper er en uundværlig del af køkkenet og madlavningen, og noget, som bliver brugt igen og igen. Derfor kan det være sjovt at strikke sine egne grydelapper, så de bliver personlige og falder netop i din smag – mønster og farvemæssigt.

At strikke grydelapper er et perfekt valg til dig, der er ny indenfor strik. Her kan du nemlig øve dig på forskellige strikketeknikker, garntyper og -farver og samtidig få et virkelig flot og brugbart resultat på kort tid. Grydelapper er dog også noget for den mere garvede strikker. Grydelapper kan nemlig strikkes helt simple eller mere udfordrende, alt efter hvad man ønsker.

Hvis du ikke selv står og mangler et par grydelapper, kan du sagtens gå i gang med et par alligevel. Du kender nemlig sandsynligvis én, der vil få glæde af et par unikke grydelapper, som netop er strikket af dig!

Garn
Pris (Vejlende)
Læs mere
DROPS Baby Merino (Uldgarn)
32,00 DKK
Järbo Curly (Pelsgarn)
62,00 DKK
Dale Garn Lerke (Bomuldsgarn)
42,00 DKK
Järbo Fuga (Akrylgarn)
20,00 DKK

Hvad skal du overveje før du køber garn

Når du skal strikke grydelapper skal du sørge for at du strikker med garn der kan modstå varme så du ikke brænder dine hænder når du bruger dine grydelapper. Du bør også overveje om dine grydelapper skal kunne rengøres da de hurtigt kan blive beskidte under madlavning. Det vil være ærgeligt hvis dine grydelapper ikke kan tåle at blive vasket og at det så ender med at de krymper i vaskemaskinen. 

 

Hvilket garn er bedst til grydelapper

Bomuldsgarn

Grydelapper strikkes ofte i bomulds garn. Dette er en klar fordel, fordi bomuld er god til at modstå varmen fra gryder, pander og fade. Derudover kan meget bomuldsgarn tåle at blive vasket i maskine og på høje temperaturer, hvilket gør det nemt at rengøre grydelapperne. Når man strikker grydelapper, er det vigtigt, at de bliver tykke, så man ikke brænder fingrene, når man bruger dem. Bomuldsgarn er generelt et tykt garn ellers kan du for eksempel gøre ved at strikke med to tråde bomuldsgarn. 

Mange bruger bomuldsgarn, når de hækler eller strikker karklude som en miljøvenlig del af deres hverdag.

 

Uld

Uldgarn kan fås i mange tykkelser og kvaliteter og kan derfor bruges til mange forskellige strikkeopskrifter. Da uld er et naturligt materiale, er det temperaturregulerende. Uld er også varme isolerende og derfor perfekt til grydelapper så du ikke brander fingrene når du bruger dine nye grydelapper. Derudover er ren uld lugt- og bakteriehæmmende. 

Uld kan vaskes på lave grader som 30/40 grader. Har du en maskine med et uldprogram, er det også muligt at vaske din strik heri. Uldprogrammet kører som udgangspunkt på lave temperaturer og lavere antal omdrejninger end almindelige vaske.

På den måde kan du undgå, at dine grydelapper krymper, når du vasker det i maskinen