Tilbud på garn hos rito.dk - Se mere her

Hvilke Garn til halstørklæder

Strikkede halstørklæder i lækkert garn er et must have hvert år, når efteråret og vinteren melder sin ankomst. 

At strikke et halstørklæde er et forholdsvist overskueligt projekt, som ikke behøver tage mange dage eller uger. Samtidig kan man kun blive glad for resultatet. Strikkede halstørklæder er nemlig uundværlige i de kolde måneder. Derfor er du altså garanteret et både hyggeligt, overskueligt og virkelig anvendeligt strikkeprojekt.

Halstørklæder kan strikkes på en lang række forskellige måder. Er du til det helt enkle og klassiske look, kan du vælge at strikke i glatstrik eller rib og blot vælge én simpel garnfarve. Vil du derimod udfordre dig selv mere, kan du vælge at strikke flot eller strukturmønster, snoninger, dobbelt perlestrik eller hulmønster. Mulighederne er mange! Er du vild med farver, kan du også vælge nogle forskellige, der passer godt sammen, og f.eks. strikke i striber.

Et halstørklæde kan ligeledes piftes op, hvis det får frynser i enderne. Selvom frynser måske lyder som en simpel detalje, er det en super smuk detalje, som giver halstørklædet personlighed.

Der er mange forskellige typer garn og det kan godt være svært at finde rundt i, vi hjælper dig nærmere så du kan finde ud af hvilke typer garn du har brug for.

Garn
Pris (Vejlende)
Læs mere
DROPS Baby Merino (Uldgarn)
32,00 DKK
Järbo Curly (Pelsgarn)
62,00 DKK
Dale Garn Lerke (Bomuldsgarn)
42,00 DKK
Järbo Fuga (Akrylgarn)
20,00 DKK

Hvad skal du overveje før at købe garn

Når du skal vælge garn til dit hjemmestrikkede halstørklæde eller sin strikkede hals, bør du overveje, hvilke egenskaber tørklædet/halsen skal have. Skal det anvendes om vinteren og varme bedst muligt? Så bør du vælge et blødt uldgarn, som med sikkerhed kommer til at holde dig lun, og som samtidig ikke kradser halsen. Vil du hellere have strikke et halstørklæde eller en hals, som kan anvendes om efteråret eller det tidlige forår, kan du vælge at kombinere to garner som f.eks. alpaca og mohair. Her vil du opnå et lettere og mere luftigt resultat.

Mulighederne for garnvalg er mange. Men valget behøver ikke nødvendigvis være svært.

det er bare vigtigt at du husker hvad du har brug for i et halsterklæde.

Garn der ikke kradser

Vil du købe garn der ikke kradser, så er der en række garnkvaliteter, du skal være særligt opmærksom på. Som udgangspunkt vil du ikke opleve at følgende materialer kradser:

  • Bambusgarn
  • Mælkegarn
  • Silkegarn
  • Viskose garn
  • Akrylgarn

Overstående garnkvaliteter kradser som udgangspunkt ikke. Leder du efter kradsefri garn, kan du med fordel vælge et af disse materialer. Dog skal vi gøre opmærksom på, at det langt hen af vejen er en personlig smagssag, hvorvidt man synes en garnkvalitet kradser eller ej. Selvom vi vil kategorisere overstående garnkvaliteter som ”kradsefri garn”, så er der ingen regler uden undtagelser. Det er en realitet, at der er nogle mennesker, der døjer med mere følsom hud end andre. Det er derfor helt naturligt, at der er forskel på, hvorvidt man mener en garnkvalitet kradser eller ej.

Selvom bambusgarn, mælkegarn, silkegarn, viskose garn og akrylgarn ikke er kendt for at kradse, så kan vi naturligvis ikke garantere, at garnet ikke kradser. Kigger du på to garnkvaliteter, der er fremstillet af samme materiale, så skal du bemærke, at der kan være stor forskel på forskellige garnkvaliteter.

Uldgarn der ikke kradser

Du har naturligvis også mulighed for at købe uldgarn der ikke kradser. Det er ingen hemmelighed, at der er mange uldgarner der kradser, men det er ikke nødvendigvis en selvfølge. Der er nemlig rig mulighed for at købe kradsefri uldgarn. Vi har bl.a. gode erfaringer med følgende materialer:

  • Merino uldgarn
  • Alpaca uldgarn

De to overnævnte materialer kradser som udgangspunkt ikke, men der er selvfølgelig visse undtagelser. Det er altså endnu en gang en smagssag, hvor oplevelsen af garn kan være meget forskellig fra person til person. Skal du strikke eller hækle en kreation til en person med følsom hud, vil du med fordel kunne bruge garn der ikke kradser. Når det drejer sig om uldgarn, skal man være særligt opmærksom på, hvorvidt der er tale om kradsefri garn.

Bomuldsgarn

Et andet type garn der er genialt til at strikke halsterklæder er bomulds Garn af 100%. Bomuld er en populær garntype, fordi du kan bruge det til de fleste kreative projekter. Bomuldsgarn er både blødt, slidstærkt og nemt at arbejde med, uanset om du er begynder eller øvet inden for håndarbejde.

Bomuldsgarn kan man også strikke tykke og varme halsterklæder til vinter da bomuld er meget isolerende og varmeregulerende og derfor er perfekt til at holde varmen. Bomuldsgarn er også velegnet til hækling af f.eks. karklude, viskestykker eller tøjdyr, som f.eks. 

Garnet som er af 100% bomuld, og som er Oeko-Tex® mærket er din garanti for, at garnet er helt uden sundhedsskadelige kemikalier. Faktisk sikrer mærkningen strengere krav til kemikalier, end loven foreskriver.

Så du kan vælge dette garn, hvis du har en særligt sensitiv hud, eller hvis du vil være ekstra ‘grøn’, når du arbejder med garn.

Bomuldsgarn tåler vask ved 40°C, så det er derfor praktisk hvis du tit bruger dit halsterklæde ude i naturen.